Onderwijsbehoefte
Ondersteuning van het jonge kind
Thematisch werken
Bij Onderbouwd werken we steeds met een thema. Er komen verschillende thema’s per jaar aan de orde en een thema duurt meestal vier of vijf weken. Onderbouwd is een methode die uitgaat van handelend leren. De kinderen volgen de leer- en ontwikkelingslijn via spelmaterialen. Elk spelmateriaal heeft een observatiedoel. Het reken- of taalspel wordt door de leerkracht begeleid in de lesgroep. Daarnaast zijn er nog één of meerdere activiteiten die ‘verplicht’ zijn en nog een aantal keuzemogelijkheden. Verder is er veel aandacht voor taal- en rekenactiviteiten, spel- en bewegingslessen, muzikale vorming en Kanjertraining. Bij spel- en bewegingslessen maken we gebruik van het speellokaal. De kinderen maken kennis met de computer door middel van educatieve software.
Speciale zorg voor kinderen met specifieke behoeften
De Codenz-scholen doen er alles aan om het onderwijs-ondersteuningsaanbod thuisnabij te realiseren. Uitgangspunt is dat ieder kind recht heeft op onderwijs en ondersteuning op maat passend bij het ontwikkelingsperspectief van de leerling.
Stichting Codenz geeft vorm aan ondersteuningsroutes, arrangementen, een Christiaan Huygens afdeling en een Huis van Onderwijs om tegemoet te komen aan de invulling van de basis- en extra ondersteuning. Dit doen we met het Samenwerkingsverband Lelystad-Dronten en waar nodig in samenwerking met jeugdzorg en gemeente. Hoe we dit op school hebben georganiseerd hebben we beschreven in ons schoolondersteuningsprofiel, dat u op onze website kunt raadplegen.
Ouder(s) en verzorger(s) zijn de eerstverantwoordelijken voor de opvoeding van hun kinderen. Zij hebben invloed op het beleid en zijn betrokken bij de werkwijze van de school, waarop hun kind is geplaatst. De leraar is de onderwijsprofessional en is eerstverantwoordelijke voor het bieden van goed onderwijs. Het is van wezenlijk belang dat ouders en school enerzijds deze gescheiden verantwoordelijkheden (h)erkennen, maar anderzijds voortdurend met elkaar in dialoog blijven. Op die manier kunnen wij profiteren van elkaars kennis, bij het zoeken naar de juiste ondersteuning en oplossingen.
Gedragsspecialist
Begeleiding meer begaafde leerlingen
Voor leerlingen van groep 6 en 7 is het mogelijk om één dag in de week naar de ‘one day a week’ school te gaan. Deze voorziening wordt gefaciliteerd door onze stichting in samenwerking met andere stichtingen uit de gemeente Dronten.

Externe partners
Logopedie

